12.5.07

What if?

Inte en Eurovision utan något som går fel.
- Ska han klaga igen?

Nejdå. Jag satt idag och diskuterade med kollegor om vad som kan gå snett, om Jaana Pelkonen eller Mikko Leppilampi pratar i mun på varandra eller får blackout. Vad händer om arenan träffas av ett störtande UFO eller telefonlinjerna i Europa smälter?

Om något mot all förmodan skulle gå väldigt, väldigt fel finns det en Emergency Button att trycka på. Då klipps direktsängningen från Helsingforsarenan och en inspelning från det sista genrepet tar vid. Europa kommer alltså inte att bevittna någon katastrof i direktsädning.

Utifall att telefonomröstningen går åt skogen, flera länder slutar på samma poäng och står på delad förstaplats eller det helt enkelt inte går att genomföra en telefonomröstning. Ja då tar man till reservplanen. I alla av de 42 deltagarländerna har en åtta personer stark jury suttit framför tv-rutorna klockan 14 idag då det sista genrepet genomfördes. Det är de här juryernas poäng som man tar till i nödfall.

Och felsägningar eller andra tokigheter? Ja dem får vi leva med och lära oss att skratta åt.
Har vi tur blir grodorna oförglömliga som Karin Falck som jag tidigare nämnt här på bloggen. Då hon tog emot de deltagande ländernas poäng i Stockholm 1975 kunde man höra "Three points on the Turkey" (tre poäng på kalkonen) och "How much is seven in France?" (hur mycket är sju i Frankrike?).

Kristallklart!