20.1.07

Kjempefint Norge!

Norges första semifinal är över. NRK inledde sina ambulerande semifinaler i samhället Alta som ligger i Finnmarken, långt norrut vid polcirkeln. De två övriga semifinalerna hålls i Stokke och Bodø innan Sista chansen och finalen i Oslo.

Jag är mycket positivt överraskad. Det är fullt av glamour, en stor öppen scen med MÄNGDER av ljuseffekter och pyroteknik. Precis det som krävs av den nyklassiska schlagern.

Av bidragen fastnar gothsångerskan Marika Lejon med Nanny Fine-rösten och eurodisco a´la E-type-gruppen Infinity i minnet. Annika kommenterar från vardagsrummet att Infinity, som för övrigt gör comeback i musikbranschen ikväll, mest ser ut som gräddbakelser och Willy Wonkas Oompa-Loompafigurer. Jag anser att om det går att dansa till på krogen och refrängen fastnar i huvudet så är det vinnarmaterial.

Och så rätt vi hade (igen - egotrippen blir bara bättre). ;-)
Infinity med Hooked on You och Torhild Sivertsen & the Funky Family med Love on the Dancefloor gick vidare till den norska finalen 10 februari. I Norge direktkvalificeras två artister till finalen och två artister får en andra chans i "Sistesjansen". Stian Joneids Are You Ready? och Blue Moon Bands Goodbye to Yesterday får en andra chans att visa vad de går för.

Kom ihåg att en timme efter att Yles direktsändningar sänder NRK på webben de kommande veckorna. Och strax därefter börjar Sjónvarpið på RUV.

Stay tuned.
(Foto: NRK)