12.5.07

Värt att notera i kväll

Jaana Pelkonen bär i kväll ett halssmycke som ser ut som Björn Weckströms breda Galactic Peaks i silver. Samma modell bar prinsessan Leia i en av Star Wars-filmerna och formen är en av vårt lands vackraste.

Håll ögonen öppna precis då omröstningen inleds. Det hör till det nya Eurovisionsformatet att röstningstiden startas av en nationell kändis med framgångsrik karriär. I fjol i Aten var det världsartisten Nana Mouskouri som fick vända timglaset. Här i Helsingfors är hemlighetsmakeriet enormt. Under alla genrepen har olika kändisar dykt upp, först Kojo, därefter Sonja Lumme och i dag Katri-Helena. Våra svenska schlagerturister gissar på Linda Lampenius, jag slår ett slag för Esa-Pekka Salonen.

Var koncentrerad under hela pausnumret efter att alla bidrag framförts. Det är så spektakulärt att ukrainska Verka framstår som en liten skolflicka. Även här finns vissa referenser till Star Wars, men dessutom till filmen ET. Trapetsakrobaterna a´la Cirque du Soleil ser till att man som publik håller andan inte bara en eller två gånger. Allt förstås maffigt ackompanjerat av Apocalyptica.

Mer säger jag inte.
Se själv!