25.1.07

Andra deltävlingens artister

Humane
Sedan 2004 har Kim Herolds band underhållit Europas radiolyssnare. Debutsingeln Rescue Me följdes av Crucify och Wish God was a Woman innan det första albumet Welcome to this Wonderland såg dagens ljus 2004.

Humane har blandat smått och gott från olika genrer för att skapa en fusion av framgångskoncept. Humanes andra album Dreamcurious släpptes i fjol och har tydligare akustiska influenser än det första mer electropoppiga albumet.

Humane är kvartetten Kim Herold, Kim Liljeström, Markku Metsola och Raine Kokkinen.

www.humanemusic.com
(Foto: YLE)

Katra
22 år gammal, med musiken i blodet sedan barnaåren och studier i framställningskonst på meritlistan, har Katra från Tammerfors skapat sig ett varumärke som vi utan tvekan kommer att se mera av i framtiden.

Katra släppte sin första singel Sahara under den senare halvan av 2006 och har därefter hörts en hel del på radion. I vår ska hon dessutom släppa sitt första album.

Vad som väntar för den tidigare syntharen och doaflickan för bl.a. Essentia och Lovex återstår att se.

www.katra.fi
(Foto: YLE)

Jukka Kuoppamäki
Det finländska musiklivet personifierat har han kallats. Jukka som släppte sin första skiva 1956 har över 1 200 inspelningar på meritlistan.

Jukka har också profilerat sig i schlagersammanhang. 1971 kom hans Uinu poikani vain på andra plats och utöver det har han deltagit fyra gånger i de finländska schlagertävlingarna. Andra låtar vi känner igen som bär Jukkas namnteckning är bl.a. Katri-Helenas Anna mulle tähtitaivas, Jari Sillanpääs Satulinna och Tapani Kansas R.A.K.A.S.

Jukka Kuoppamäkis senaste album Suuret tunteet släpptes 2006.
(Foto: YLE)