8.2.07

Nordiska rådet

Dagens goda nyhet är att Thomas Lundin kommer att kommentera eurovisionsbidragen i inför ESC-programmet där norden tycker till om resten av Europa. Detta enligt hans webbsida www.thomaslundin.nu.

Programmet kommer att spelas in i Stockholm i månadsskiftet mars-april och vi ser några nya ansikten i rutan i år. Den svenska representanten har bytts ut med jämna mellanrum, så högst troligen i år också. Sympatiske Jostein Pedersen, som införde eurovisionsuttrycket "tissepause" (toalettpaus under de mindre fantastiska låtarna), har avgått för Norges del. Han har varit Norges eurovisionsansikte utåt i många, många år. Nu efterträds han av Per Sundnes.

Vad som sker med Islands representant Eirikur Hauksson återstår att se. Han tävlar som bäst i de nationella isländska uttagningarna och om han blir vald att representera sin hemholme är det sannolikt att han inte kommer att kommentera bidragen i tv.

Även här på bloggen lovar jag att det ska komma kommentarer till alla europeiska bidrag, både vad gäller deras musikaliska prestationer, deras musikvideor och framför allt vem som gör vad under repetitionerna i Helsingforsarenan. Jag fick ackrediteringsansökan godkänd igår och kommer därför att kunna leverera kvällsskvaller från Eurovisionen direkt när det börjar ske något.
(Foto: Carl-Johan Söder/SVT)

Här kan du se fjolårets Inför ESC via SVT:s webbtv-arkiv.