6.2.07

Jaana & Mikko

Så var det klart.
Jaana Pelkonen och Mikko Leppilampi står som värdpar för Eurovisionsschlagerfestivalen i Helsingfors i maj. Jag hoppar inte av glädje, men samtidigt gråter jag inte kaskader av lilleskuttårar heller. Kompromiss. Tja. Jo. Det kunde ha slutat mycket värre :)

Pressuppbådet var stort i gamla studenthuset idag då Yle avslöjade programledarna, men det viskades redan innan om Jaana och Mikko. Så bra är alltså Yle på att hålla hemligheter.

Både Jaana och Mikko är unga och ser bra ut, och trots att de inte känner varandra sedan tidigare fungerar personkemin riktigt bra. Men Jaana måste lära sig att LE. Under presskonferensen svarade hon leende på alla frågor och intygade att hon var överlycklig, men så fort hon fick en fråga och själv inte talade sjönk mungiporna ner och det syntes hur tankarna snurrade i huvudet. Det är ju tur att hon är vacker.

Och engelska språket. Just nu känns det mest som "prouken finnis inglis". Jag kräver skärpning på den fronten. Skeppa iväg dem till England i några veckor för att få en dos uttal! Då skulle åtminstone jag känna mig lite bättre till mods och inte ha den där känslan av pinsamhet hängande strax över huvudet.
(Foto: HBL/Björn Heselius)