5.5.07

Bomber & granater, del 2

Summering av Israels pressinfo
lördagen den 5 maj 2007 kl. 12.30.

Israels andra presskonferens blev mycket dramatisk. ”Vår andra repetition var en besvikelse och vi överväger att inte alls delta i Eurovisionen i år”, utbrast Teapacks sångare Kobi Oz. ”Vi hade verkligt höga förväntningar att göra detta på scenen och vi är mycket besvikna.”

Bandmedlemmarna är inte nöjda med kameraarbetet, ljuset eller grafiken och de tycker också att regissören inte lyssnade på deras kommentarer efter den första repetitionen. Filmningsplanen, som de gav åt personalen, hade inte använts och repetitionen filmades endast med en kamera. Också deras bakgrundsanimationer avvisades. ”De använde endast den första delen av animationerna och gjorde en egen. Det ser slarvigt och kallt ut. Det här är en het låt som man inte kan kyla ner med blått och vitt!”

Teapacks känner att personalen inte hjälper dem att föra fram låten Push The Buttons budskap. Resultatet av det här är att de inte kan uppträda på bästa möjliga sätt. ”Det här är en artistisk meningsskiljaktighet. De är inte vana vid vår genre. Det finns en plats för sådan här musik på ESC och man måste helt enkelt veta hur man skall handskas med den.”

Ledaren för den israeliska delegationen menade att de fortsätter att förhandla med producenten och regissören och försöka lappa alla fel. Teapacks poängterade att de inte har något problem med produktionsteamet som de beskrev som coola och mycket professionella typer. ”Allt de måste göra är att trycka på rätt knappar.”

Källa: Yle. Foto: eurovision.tv