15.2.07

Explosionsvarning

Snart går det inte att mjölka den svenska schlagerkossan mer.

I den sista värdstaden Gävle har rådhusklockorna bytt melodi. Var tredje timme klingar de upp till schlager: klockan 09.00 Give Me Your Love, 12.00 Vandraren, 15.00 Never Let It Go, 18.00 Det gör ont och klockan 21.00 Främling.
Tror du mig inte? Kolla in den här videosnutten från Gävle!

Vår schlagertokiga schlagerikon och landsmaninna Arja Saijonmaa gjorde idag succé i Sveriges TV4. Iklädd samma klänning som hon framförde Högt över havet i 1987 gästade hon programmet Förkväll och lyckades både steka plättar och skriksjunga schlagerdängan inför en mest förvånad och tyst gapande publik på Centralstation i Stockholm.


Det kan inte finnas nakenchocker, tuttkuppar, dödslyft och dödsfall (!) för att täcka schlagerbehovet som tycks vara oupphörligt hos svenskarna. Det är väl så gott som omöjligt att överraska den svenska schlagerpubliken längre, därför sänder de över sitt folk till oss i hopp om framgång. Jag tycker att vi ska tacka och ta emot. Framför allt ska vi lyssna lite extra på den finska finalen på lördag, då är det nämligen svenska Anna Nordell som står för den kvinnliga rösten i Beats and Styles bidrag See the Signs. På bilden står hon tillsammans med A-Teenspinglan Marie Serneholt som ifjol släppte det omtyckta debutalbumet Enjoy the Ride.

Som om det inte skulle räcka med att sända över folk till Finland då den svenska schlagermarknaden börjar vara mättad så är Norges bidrag i årets Eurovision, Ven a bailar conmigo som framförs av norska Let's Dancestjärnan Guri Schanke, skrivet av svensken Thomas G:son. G:son har utöver detta även skrivit flera låtar till de svenska uttagningarna, till den spanska schlagerfestivalen Misión Eurovisión och ryktet säger att han även bidragit till den brittiska uttagningen.

(Foto: Scanpix/Nils Petter Nilsson)
Källor: TT Spektra, TV4, Gefle Dagblad, Arbetarbladet.