30.1.07

Tredje veckans artister

Kentala
Harri Kentala såg vi senast i dessa sammanhang 2005 då han kom på en andra plats i de finska eurovisionsuttagningarna. Kentala föddes 1977 i Helsingfors men har spenderat sin barndom i österbottniska Kaustby. Re
dan 1996 bildades hans band Wee People som han ännu uppträder med vid sidan av sin solokarriär och studierna vid Sibeliusakademin.
www.kentala.net

(Foto: YLE)


Johanna Kurkela
Johanna kanske känns igen från radion, hennes första singel Olen sinussa har gått varm på de finska radiokanalerna efter releasen 2003. Hon har även hörts sjunga andliga sånger på samlingsalbum.
2004 släppte hon Tahdon tanssia kanssasi tillsammans med Tomi Metsäketo och samma år kom hennes debutalbum Hetki hiljaa.
www.johannakurkela.net

(Foto: YLE)


Lovex
Gruppen Lovex i sin nuvarande sammansättning kom till 2004 och spelar rock’n’roll så som de själva anser att den ska framföras – för högt, rakt från hjärtat och med glimten i ögat.
Ödmjukheten har de lagt åt sidan – alla rockband med självrespekt vet att just de är världens bästa band. Och det får de gärna tycka efter att debutsingeln Bleeding från 2005 gick rakt upp till singellistans andraplats. Debutalbumet Divine Insanity kom året efter och nu satsar Lovex på schlagerfestivalen.
www.lovex.fi
(Foto: YLE)