1.3.07

Skandal, skandal!

Israel riskerar att diskas redan dagarna efter att de valt sitt bidrag och svenske Uggla vänder Polen mot Sverige.

Magnus Uggla har gjort det igen. Lyckats få rubriker med det största och svartaste typsnittet som kvällspressen kan pressa fram. Den här gången tack vare en strof i konsumtionsdängan För kung och fosterland, där han glatt till marschtakt sjunger om skumma polacker. Invandrarföreningar och folkmängder skriker sig hesa. Uggla själv ber om ursäkt på polska på sin webbsida och precis som vanligt klagar, gnäller och ojar och vojar alla sig. Vad säger månne vår egen skumma polska bloggare Annika om Uggla? ;)

Medelsvensson själv rodnar och tycker att det var mest pinsamt att en man i klänning sjöng onani (Åh när ni ...) på tv. Speciellt som denna fröken Christer Lindarw sedan tidigare är en schlagerikon bland dagisbarnen. Men de har ju redan vuxit ur förskoleåldern, nu är det dags att ta saken i egna händer.

Israel däremot är ute på mycket djupare vatten. Teapacks som valts att representera landet får nu stå i skottgluggen. Bidraget Push the Button har en politiskt starkt laddad text som indirekt hänvisar till Irans kärnvapenprogram och president Mahmud Ahmadinejad.

Kjell Ekholm på Rundradion säger att man nu måste begrunda om Israel ska få delta med ett sådant här bidrag. -Det är klart att en sådan här yttring inte är lämplig för den här tävlingen. Nästa vecka kommer alla länders delegationsledare till Helsingfors och senast då diskuterar vi det här fallet.

Ska Israel redan diskvalificeras, eller får vi som bor granne med tv-huset börja akta oss för terrorister och talibaner i maj?
(Foto: magnusuggla.nu, eurovil.iba.org.il)