12.4.07

Bastubussen

I dag kan du läsa om schlagerveckans bastubuss i Hbl.
Bussen skall köra runt i Helsingfors under schlagerveckorna i maj och ingår i karnevalen Masters of Arts.

Finländsk design och finländskt mode skall synas extra mycket i gatubilden under schlager-EM i maj. Meningen är att dels lyfta fram internationellt kända klassiker som Alvar Aalto och Maija Isola men också presentera samtida stjärnor som Paola Suhonen, Hanna Sarén, Harri Koskinen, Ilkka Suppanen, arbetsgruppen Anteeksi, dog design och HEL LOOKS.

Designsatsningen syns på staden, bland annat i form av gatumodeutställningen Helsinki Style Underground och Helsinki 10 Workshop Market.

Alla de evenemang som har anknytning till mode och design under schlagerveckorna presenteras i broschyren Helsinki Design Week News som utkommer i slutet av april.

10.4.07

Back in business

Hej!

Jag har tagit några schlagerfria veckor för att med samma entusiasm som en hundvalp i första nysnön kunna hänga med i eurovisionsförberedelserna igen. Efter ett par månaders nonstop schlagrande kan jag avslöja att även den mest intresserade faller platt och utmattad.

Härmed sagt att jag beundrar de som orkar och orkar och orkar och orkar vara fokuserade och koncentrerade. De som fullkomligt brinner för något.

Under de senaste veckorna har vi fått alla bidragen klara. TV2 inledde sin finska förhandstitt på lördagen med bl.a. radiorösten, politikbloggaren och standupparen Lotta Backlund som en av kommentatorerna. På lördag kl. 19.05 ser vi del 2 av programmet.

Det nordiska rådet, samproduktionen mellan de nordiska tv-husen, där länderna kommenterar årens bidrag inleds i kväll kl. 19.00 på FST5. Samma program ser vi på fredag kl. 21.00 på SVT1. Thomas Lundin är som vanligt Finlands representant i Nordiska rådet.
Som vanligt är det svenske schlageralltiallot Christer Björkman som leder programmet, och som vanligt är det Take me to your heaven-Charlotte Perrelli f.d. Nilsson som kommenterar för Sverige. Missa inte hennes sågningar, de lär ska bli något alldeles utöver det vanliga i år. Speciellt när det kommer till att kommentera/såga Ukrainas julgransstjärnbeprydda tantfarbror.

På tal om Ukraina. Nu när det äntligen har lugnat sig i dansen kring Israels Push the button-bidrag har det i stället blåst upp till full schlagerstorm i Kiev. Folket protesterar vilt mot bidraget Dancing Lasha Tumbai som framförs av dragartisten Verka Serduchka. Vad kommer näst? Jag håller ögonen öppna och lovar att återkomma så fort det blir dags för mera skvaller.

/Björn