27.4.07

Skäms på er!

Varför, varför, varför ska det alltid, alltid, alltid vara mus-i-kant-kort kjol och snuskanspelning i musikvideor? Nu tänker du säkert som jag också alltid brukar göra - för att sex säljer. Jo, det gör det förvisso. Men jag börjar tröttna på tävlingen om årets kortaste kjol eller djupaste urringning.

Jag tänker inte göra någon svart lista, men jag känner bara att jag inte kan hålla det inom mig.
Fy skäms Slovenien!



Hon är inte bara rykande het på gröten i videon, Alenka Gotar är också musiklärare. Hur lyckas man efter en video som denna komma tillbaka till sina skolelever med någonslags värdighet i behåll?

För att vara lite positiv och uppmuntrande tänker jag än en gång, i motsats till ungefär alla jag talat med, lovorda Irland. Nationen som så många gånger under 90-talet levererade fullkomligt älskvärd musik har gjort det igen. Inte så värst nyskapande, men ack ett sånt äss de rycker ur skjortärmen nu. Om det är något man kan på den gröna ön så är det ju folkmusik och Dervishs They can't stop the spring är just det bästa av riktigt irländsk folkmusik. Jag vågar fortfarande inte lova någon topplacering, men jag blir lika glad varje gång jag lyssnar på bidraget.

25.4.07

Här händer det!

Så här ser årets Eurovisionsscen ut. Det är designstudenterna Kalle Ahonen, Samuli Laine, Kristian Schmidt och Jenni Viitanen som står för formgivningen. Utgångspunkt och inspirationskälla har varit formen för den traditionella kantelen.

22.4.07

"Bra karl kan ändra sig"

Det fick jag alltid höra som barn. Och därför tar jag mig nu friheten att byta favorit bland årets tävlingsbidrag. I Närbild som visades på FST5 i kväll hade jag valt Cyperns bidrag Comme Ci, Comme ça med Evridiki som favorit.

Nu, fem dagar efter att inslaget spelades in på Glaspalatset i Helsingfors, är det Serbien som får mig att mjukna.

Under den kommande veckan kan du se Närbild på webben på adressen http://www.yle.fi/svenska/ljudochvideo.php


Carola + Lordi = SANT

Carola vill bli vän med monsterrockarna.

Ilta-Sanomat skriver att den svenska schlagerdrottningen har planer på att kontakta Lordi för att snacka samarbete.
- Jag har en idé - en plan som jag skulle vilja diskutera med dem. Jag skulle vilja göra något tillsammans med Lordi och jag har tänkt ta kontakt med dem, avslöjar Carola för tidningen.

Detta ska väl ses som ett tecken på att Carola nu vill gräva ner stridsyxan och kanske rentvå sitt rykte efter fjolårets utspel. Det har gått ett knappt år efter att Lordi vann Eurovisionen och la Carola valde att varken kommentera deras vinst eller gå på finalens efterfest.

Lordis basist Ox nämnde redan ifjol under Eurovisionsveckorna (om jag inte minns helt fel) att Carola borde ta hjälp av monstren för att hotta till sin schlager lite. Och så förstås att han skulle be Carola om tips när det gäller Botox :)

Läs notisen Ilta-Sanomats webbtidning.